dimarts, 5 d’octubre del 2010

0 'En el Punt de Mira' (05/10/2010)

  • Després del partit del Madrid a Auxerre, CR7 ha demanat als serveis jurídics del Reial Madrid que enviïn una carta a la UEFA i demanant, si us plau, que les porteries contràries facin cinc metres més d’ample i un d’alt. A veure si d’aquesta manera aconsegueix col·locar la pilota al fons de la xarxa. Andrés Iniesta i els seus companys del FC Barcelona podrien fer també el mateix per millorar el seu encert de cara a porteria.

  • A tots ens alegra mirar el calendari i detectar-hi els dies marcats en vermell que ens indiquen una festivitat i, per tant, un dia per lliurar a la feina; i si és a prop del cap de setmana, millor que millor, ja que vol dir que aquest s’allarga. Però hi ha festius i festius... El molt honorable alcalde de la ciutat de Barcelona ha tingut la genial idea de declarar el dia de Sant Valentí com a dia no laborable pel 2011.
    Sembla que al senyor Hereu li agrada fer-se "el notes" i que no en té prou amb el fracàs del referèndum de la Diagonal o amb tenir la ciutat plena de ni-ni’s de tot Europa que es disfressen d’antisistemes i aprofiten qualsevol ocasió per liar-la.
    O potser és que el senyor Hereu pensa disfressar-se de Cupido, posar-se un "taparrabos" i desfilar per la ciutat repartint obsequis en forma de cor tot fent campanya electoral. Se l’imaginen? Millor que no... Tenim seriosos dubtes que el que recolliria serien vots.

  • Alberto Contador ha encès de nou el dubte del dopatge sobre el món del ciclisme. Segons l’esportista de Pinto, tot es tracta d’una intoxicació alimentària provocada per un filet. El que no tenim clar és si:
    a) El filet és espanyol i tot es tracta d’un malentès.
    b) El filet és francès i, per tant, culpable.

  • Ja que José Mourinho ha decidit blindar el seu vestuari, des d’aquí demanem a Florentino Pérez, president del Reial Madrid, obri el Bernabéu a les rodes de premsa del tècnic. Són més emocionants i tenen més interès les seves paraules que no pas alguns dels partits del club blanc.

  • Últimament el Barça sembla un anunci de cervesa 0,0: Sense Messi, sense Puyol, sense Busquets, sense Xavi... I ara sense Pedro.

  • Mentre el PSC reclama entrevistes a TV3, ahir, primer dilluns d’octubre, en vam tenir doble ració: pel matí, la Consellera Tura als Matins del Cuní i, per la nit, el president Montilla a l’Àgora– a la seu de Convergència ja celebren la victòria. No sabem si a Mas li fan més il·lusió els 65 escons que li dóna el baròmetre preelectoral o els 30 dels socialistes.
    A la seu del PSC, per la seva banda, ja deuen estar treballant en una aliança perfectament natural i democràtic d’esquerra-centro-dreta formada per PSC, ICV, ERC, PP, Ciutadans i Joan Laporta.

0 Tercer programa de la temporada: som-hi!

Avanç del programa: dimarts 05/10/2010

La Veu de l'Actualitat arriba carregada. Carregada d'informació, d'actualitat, de cultura i de noves seccions que no deixaran indiferents als nostres oients. El esdeveniments, temàtiques i debats del món que ens envolten és el que descobrirem avui des d'una perspectiva jove, no per això, menys rigorosa. Anem a veure quines sorpreses ens té preparades el programa.

Rodalia.info ofereix en temps real la informació sobre els serveis de Rodalies que aporten els seus usuaris via Twitter. Una manera de conèixer els retards, les incidències de les línies, i acostar-nos d'una forma més precisa i alhora, més humana, a aquest tipus de transport públic. Però rere aquesta pàgina web, hi ha una veu, hi ha un cap que l'han fet possible. L'entrevista serà l'encarregada de preguntar-li al creador d'aquesta iniciativa els secrets del seu invent, el perquè de tot plegat.

El dret a la lliure opinió pren forma a la tertúlia, el nostre espai dedicat a l'expressió. Avui posarem les cartes sobre la taula en temàtiques com la llengua a Catalunya, les valoracions de la Vaga General i la baixada de sous de Zapatero i Família Reial. A més a més, també dedicarem una estona a reviure el Concurs Casteller de Tarragona, tot un èxit.

L’habitual Laura Pitart ens presenta com a cada programa En el Punt de Mira”, una altra lectura de les noticies de la setmana, una perspectiva cínica, humorística i alternativa. A la secció Homo Economicus”, Lluís Capdevila, llicenciant en ADE per ESADE, ens descobrirà el mercat invisible del mercat laboral. Mantenint alguns espais, recuperarem la secció La Teva Aventura”, un èxit en la passada edició. Amb ella ens endinsarem pels racons de tot el món; avui, Gènova. I cap al final del programa, la Davínia Ventura ens acostarà El Festival dels Ocells”, cita obligatòria per a tots aquells que volen estar al corrent de la cultura viva. La novetat d'avui serà La Veu Digital”, no us la podeu perdre.

diumenge, 3 d’octubre del 2010

0 Noticias de Actualidad

Esta semana en las noticias se abordará la huelga general. ¿Fue tan general como predican los sindicatos o fue todo un fracaso? Repasaremos la jornada de huelga en diferentes partes de Cataluña, así como en Madrid. Y daremos respuesta a las siguientes preguntas: ¿Cómo funcionó el transporte público? ¿Qué repercusiones ha tenido esta huelga? ¿Fue una huelga obligada?, además de explicar los altercados que tuvieron lugar en la ciudad condal.
Pero no sólo haremos hincapié en la huelga del pasado miércoles. Hablaremos en economía del recorte del sueldo de políticos, ministro y Casa Real, así como la nueva calificación de la deuda española.
En política, empezaremos a encarar las elecciones autonómicas que tendrán lugar el 28-N. Detallaremos quién es el nuevo "número dos" del PSC y cuál es la propuesta de Puigcercós.
Por último, narraremos qué tal fue la Festa del cel con el avión más grande del mundo, el A-380, y sabremos cuál es y de qué trata el nuevo libro de Ken Follet.
¡Todo esto el martes 5 de octubre!