dimecres, 20 d’octubre del 2010

0 Les propostes per aquesta setmana!

CONCERTS
Dia 19 octubre: a la nit a la Sala [2] de l’Apolo, concert de Los rotos, un quartet de rock barceloní.

A l’endemà, dia 20: el grup californià de metal, Avenged Sevenfold, passaran pel Palau Sant Jordi. Si et trobes a Tarragona podràs gaudir del concert a càrrec de Quim Vila, a la Vaqueria.

La nit del 21, encara més. A la mateixa ciutat de Tarragona, podeu triar entre diverses opcions. A la Vaqueria hi trobareu Damià Olivella, amb el seu pop-folk-soul amb pinzellades de jazz i rock. Al Cau, l’actuació de Club 8, movent-se entre l’electrònica, l’indie i el pop + A line above the sea, una altra aposta per l’estil indie.
A Barcelona, concert del conegut grup Standstill a l’Auditori, i també de Ultralyd, un grup de jazz avançat i improvisació molt interessant i Bèstia ferida, un trio de notable projecció amb tocs de free jazz i post-rock.

El 22,i del concert de Los Suaves, a la Sala Razzmatazz, juntament amb altres propostes al mateix loca, també l’actuació d’Estirpe amb el seu rock a la Sala 2 de la sala Salamandra, i una sessió d’undergorund londinenc amb el concert de Comanechi, a Sidecar. D’altra banda, a Tarragona, concert de Fito&Fitipaldis + La cabra mecánica, al Tarraco Arena.

Dissabte 23, Los inéditos, amb l’essència del pop, el new wave i el soul, al bar Macondo de Barcelona. També podreu gaudir de les Nits indie-pendent a la Sala Monasterio,

EXPOSICIONS:
Pel que fa a les exposicions de la ciutat, us presentem Picasso davant Degas. Una aposta per oferir noves visions sobre Picasso per tal de renovar els discursos que sempre han envoltat la vida i l’obra del pintor. Un cop més, s’explora la relació del pintor malaguen amb altres artistes, ara concretament, amb l’impressionista Edgar Degas. Fins al 16 de gener al Museu Picasso.

El Festival Lilliput ens proposa convertir els locals d’escala i les porteries en petites galeries d’art. En aquesta segona edició, que durarà fins el 13 de novembre, podreu veure com una quinzena d’espais a Ciutat Vella es converteixen en l’escenari de diverses propostes artístiques. Poemes escrits, peces de densa, concerts...et sorprendrà.

TEATRE
Citem alguns espectacles que es troben en cartellera. En primer lloc Gata sobre teulada de zinc calenta, una adaptació actual de la gata dels anys 50. La família, la parella, la frustració i la mentida, però sobretot la incapacitat per dir-se les coses amb el cor a la mà, són els temes que ens presenten els personatges renovats d’Àlex Rigola. I per si fos poc, l’obra inaugura el nou Lliure de Gràcia, una sala mítica i plena de màgia que torna després de romandre 7 anys tancada. Ja sabeu, al Lliure de Gràcia fins al 12 de setembre.

Una altra opció, completament diferent, és Baraka, una obra sobre l’amistat entre quatre homes adults que es retroben per examinar amb humor i emoció el plaer i els obstacles de l’amistat masculina, a més d’altres assumptes molt presents en les nostres vides. Al teatre Goya fins al 28 de novembre.

0 'En el Punt de Mira' (19/10/2010)


  1. La setmana passada vam descobrir que no sempre l’humor andalús fa gracia. Ens referim a la “broma”, entre cometes, que Sergio Ramos va deixar anar en una roda de premsa de la selecció espanyola. Quan un periodista va demanar a Piqué si podia respondre la seva pregunta també en català, Sergio Ramos va interrompre per dir que si ho podia fer en andalús ja que semblava que al periodista li costava entendre el castellà. No creiem que Sebas Guim, el periodista de TV3 que va fer la pregunta, tingui dificultats amb el castellà, potser si amb la poca vocalització de Sergio Ramos, que a més a més, fa tota la pinta de ser un jugador poliglota.
  2. Els comerciants tomben a l’alcalde Hereu la proposta de segona data festiva a la ciutat de Barcelona. Ho explicàvem la setmana passada, Jordi Hereu va proposar fa uns dies que el 14 de febrer, dia de San Valentí, es convertís en dia no laborable a Barcelona l’any 2011. Tot té una explicació: l ’any que ve, l’onze de setembre cau en diumenge, cosa que resta un dia festiu al calendari català. Això ha fet que la Generalitat hagi escollit com a data festiva el dilluns de Pasqua, que era el segon dia festiu de Barcelona, cosa que obliga a la capital catalana a buscar-se una nova data festiva. Els comerciants no hi estan d’acord i volen que la segona festa sigui el dilluns de la setmana blanca, a principis de març. Això sembla un referèndum: Quin dia voleu que sigui el segon dia festiu de Barcelona? a)San Valentí
    b) Dilluns de Pasqua c) Cap d’aquestes
    I va, i torna a guanyar l’opció C!!
  3. Hem sentit que la Generalitat vendrà bons a particulars. Han de ser molt, molt bons perquè molts “mileuristes” no se’ls podran permetre.
  4. I la bona notícia de la setmana: els 33 miners xilens atrapats a més de 700 metres sota terra ja han estat rescatats. Pensàvem que a partir d’aquí Villa, que es va mostrar especialment sensible amb l’accident de la mina de San José perquè el seu pare era miner, s’alliberaria i tornaria a marcar gols. No ha estat així...
  5. Claret Serrahima és el dissenyador que es va encarregar de trobar nom a la unió de Caixa Manresa, Caixa Tarragona i Caixa Catalunya. Totes aquestes entitats li van demanar, abans de posar-s’hi, que el nou nom no podia incloure les paraules Catalunya ni caixa. El nou logo tampoc podia incloure els colors negres i taronges, que ja incloïen la Caixa de Manresa i la de Tarragona. Si teniu en ment el logotip de la nova caixa, comprovareu que no els hi va fer ni cas: de nom Catalunya Caixa i el logotip, a part del blanc, el fons conté negre i/o taronja. Seria allò que quan et prohibeixen una cosa, encara tens més ganes de fer-la.
    El dissenyador ha aclarit que els directius de les caixes van donar el vist i blau a la seva idea final. Només faltaria!
  6. A Can Barça hem passat de “el soci no se’l pot enganyar” del senyor Ñunez al soci no se’l pot permetre del senyor Rosell.

dimarts, 19 d’octubre del 2010

0 Després de dues setmanes, torna La Veu de l'Actualitat!

Avanç del programa: dimarts 19/10/2010

De nou, “La Veu de l’Actualitat” torna a aparèixer a les nostres vides. I arriba amb la mateixa essència que la fa especial, carregada d’informació i d’actualitat, també de cultura i d’aquestes seccions que la componen i que la converteixen en una gran eina de comunicació però també d’expressió, de pluralitat. El que passa el món ho descobrirem avui des d’una perspectiva jove, no per això, menys rigorosa.  
Si et sembla, anem a veure quines sorpreses ens té preparades el programa d’avui, Albert. 
Sent tant sols una estudiant de teatre i interpretació, l’Anna Castillo pot presumir d’haver interpretat al personatge “Alma” al Musical “A” de Nacho Cano. La jove, a més, protagonitzarà la pel·lícula “Blog”, una estrena esperada i que dóna molt a parlar. Com es sent una jove actriu, com es viu la sensació de la fama i del prestigi, però també com afecta al dia a dia seran algunes de les preguntes que ens respondrà. Tot això, a l’Entrevista. 
La mediatització del rescat dels miners xilers i la magnitud del conflicte, el Cost de la Visita del Papa que cada dia s’aproxima més i la seva repercussió seran els protagonistes del debat. Els nostres tertulians però també reflexionaran sobre una realitat que ens afecta en la nostra quotidianitat més senzilla, com enfrontar-nos o millor dit, com reaccionar o posicionar-nos davant dels indigents al carrer o als transports públics? La millor solució és girar el cap? Oblidar-ho o emprendre mesures per millora la seva situació vital? I per finalitzar el debat, l’Assamblea de Compromissaris del Barça. Com podeu veure, tot una delícia. 
La habitual Laura Pitart ens presenta com a cada programa “En el punt de mira”, una altra lectura de les noticies de la setmana, una perspectiva cínica, humorística i alternativa. Mantenint alguns espais recuperarem la secció “Kamasutra” de María Galicia, un èxit en la passada edició. I cap al final del programa la Davínia Ventura ens acostarà “El Festival dels Ocells” cita obligatòria per a tots aquells que volen estar al corrent de la cultura viva. Sense oblidar, “La Veu digital”, no us la podeu perdre!