dimecres, 29 de setembre del 2010

0 'Europa en Juego' (28/09/2010)

Estrenamos “Europa en Juego”, un espacio dedicado al fútbol. “Europa en Juego” nos acercará, jornada tras jornada, a las rondas previas de la Liga de Campeones.

Arranca la segunda jornada de Champions para nuestros equipos españoles.

El Real Madrid se enfrenta hoy a un Auxerre que no ha tenido un buen arranque liguero. Tan sólo suma cinco puntos de los veintiuno disputados, ocupando la decimoséptima posición de la tabla. Por el contrario, los blancos se encuentran a un punto del Barcelona y a dos del líder, el Valencia. Mourinho necesita afianzar el equipo y su objetivo no es otro que ir en busca de la victoria. Y para ello, ha decidido dejar fuera de la lista de convocados a Pedro León. Mou lo tiene claro. Pedro León no viajará porque el entrenador no ha querido. Palabras textuales del técnico blanco. Pero el que sí que entrará en el once inicial es Karim Benzema. El delantero será hoy titular. Y no sólo eso. El francés ha prometido marcar uno o dos goles. El conjunto de Mou es colíder de su grupo, tras derrotar al Ajax en la jornada inaugural. El Auxerre, por el contrario, todavía no ha estrenado su casillero. Cayó derrotado en su visita ante el Milán. El ex barcelonista Ibrahimovic amargó su estreno tras anotar dos goles.

En la jornada de mañana, los azulgrana se enfrentan al Rubin Kazan en el Camp Nou. La noticia a destacar es que Messi viaja a Rusia sin tener aún el alta médica. El director deportivo del Barcelona, Andoni Zubizarreta, ha reconocido que es mejor que el delantero vuelva a los terrenos de juego sano mejor que pronto. También el ex entrenador del Dream Team, Johan Cruyff, ha comentado sobre la vuelta de Messi y ha dicho que Leo no debería jugar ante el Kazan, ya que según él se pueden permitir un tropiezo en Rusia. Cruyff lo tiene claro. No vale la pena arriesgar. La alineación del Barça puede sufrir algún ligero cambio, ya que Pep podría dar descanso a algún central, dejando jugar a Milito y ocupar el lateral izquierdo con Abidal o Maxwell. En cuanto al Rubin Kazan, Ansaldi jugará en el carril derecho y Noboa junto con Martins (fichaje del año) en el medio. Y la portería, un solvente Sergei Ryzhikov. Se espera un partido con pocos goles en las gélidas tierras rusas como el año pasado. El quipo ruso, recordemos, complicó un poco la existencia del Barcelona en Champions.

El conjunto ché se enfrentará en Mestalla al Manchester United, con un Bervatov en pleno apogeo pero sin el apoyo del polémico Wayne Rooney. También será baja ante el Valencia el veterano Ryan Giggs, tras sufrir una lesión muscular en el pasado partido liguero ante el Bolton. El United necesita una victoria tras empatar ante el Glasgow Rangers en la primera jornada de Champions. Y en cuanto al Valencia, Mata dio un susto al torcerse el tobillo en los entrenamientos, pero sin repercusiones. Emery podrá contar con la plena disposición de su delantero ante el equipo inglés. En su último partido de liga ante el Sporting de Gijón, el Valencia tuvo que retirar al argentino Chori por un fuerte golpe en la cadera. Pero tras ver su entreno con total normalidad y sin ningún tipo de problema, podrá jugar ante el Manchester.

Esto es todo por hoy. Recordad que podéis ver los partidos Auxerre-Real Madrid en La Primera, Barcelona-Rubin Kazan en GolTV y Valencia-Manchester United en TV3 a las nueve menos cuarto.

0 'En el Punt de Mira' (28/09/2010)

Una setmana més, segueix "En el Punt de Mira":
  • Com que torna la Lliga de Campions i juga el Reial Madrid, us preguntem si l’anterior jornada europea us vau fixar en la cara de Cristiano Ronaldo al finalitzar el partit contra l’Ajax? En sentir el xiulet final de l’àrbitre, el jugador portuguès va enfilar cap el vestuari, quan els seus companys encara agraïen el suport del públic. El motiu? Va xutar fins a onze vegades a porteria i no va aconseguir marcar ni un gol. Això que el dia abans, Cristiano havia dit que tenia "feeling" amb la Champions. I tant, noi! Ves amb compte que no t’empatxis de "feeling" amb la teva afició!!!

  • Demà hi ha vaga general però els professionals del dret laboral tenen un motiu per estar d’enhorabona. Com les orenetes cada primavera, els polítics també tornen al niu, sobretot quan perilla la poltrona. Celestino Corbacho, encara Ministre de Treball i d’Immigració, deixarà el càrrec a Madrid, però no anirà a l’atur. S’incorporarà a les llistes del PSC per ajudar Montilla en el seu afany d’aplegar tants vots com milions d’aturats. Benvingut a la seva segona casa ex-ministre i recordi que té quinze dies per tramitar la sol·licitud de la prestació d’atur davant la OTG que li correspon pel seu domicili.

  • El túnel de l’AVE ja està a 255 metres del temple de la Sagrada Família. I tenim un dubte: si la tuneladora ensorra el temple, quants partits de sanció li cauran al conductor de la màquina?

  • Mentre Montilla aixecava la setmana passada el teló del Teatre Romea, potser com un preludi del que serà la campanya electoral que ja tenim a sobre, s’ha realitzat un sondeig en el que s’afirma que si Belén Esteban, tertuliana de la premsa del cor, decidís formar un partit polític i presentar-se a unes eleccions generals seria la tercera força al Congrés dels Diputats, per darrera de populars i socialistes. A més, seria a Catalunya on obtindria més vots, malgrat temps enrere assegurés en directe que els catalans som sis milions de burros. Si l’enquesta és fiable, segur que sí que ho som...

  • Algú li ha dit a Guardiola que existeixen els abrics i els impermeables? No és la primera vegada que es posa sota la pluja en ple partit, vestit amb americana, per donar instruccions als seus. Encara que estigui diluviant, "Masies Pep" aguanta. És tan èpic com innecessari.

  • Es pot fer pont aprofitant la vaga? Per davant i per darrera, és a dir, agafar-se la setmana sencera de festa i enlloc de fer vaga, fer el vago. Als piquets els hi agradaria o no? I un últim dubte, el conseller Saura farà vaga? Existeix una petita contradicció entre el seu càrrec i el seu partit. Iniciativa, ha anunciat que dimecres farà vaga però com a conseller dels Mossos d’Esquadra haurà de controlar els seus amics piquets.

0 'En el Punt de Mira' (21/09/2010)

Cada setmana us donarem, en pocs minuts, una visió diferent de l’actualitat. Una veu irònica, crítica i també humorística. Intentarem que somrigueu ni que sigui una mica! Aquí teniu la secció del dimarts passat:

  • José Luis Rodríguez Zapatero va deixar anar aquest setembre una de les millors frases de l’estiu. Segons el socialista, molta gent que està a l’atur i que paral·lelament s’està formant no se l’hauria de comptabilitzar en els índexs de desocupació...!!! És clar que no, i si un aturat està pensant en posar-se a treballar, tampoc el tinguem en compte a les llistes d’atur! I si té un familiar que sí que treballa, tampoc! Realment, el president del govern espanyol ha apostat per tenir una visió diferent del que es considera ocupació i desocupació.
    A més a més, diu que aquests aturats que reben algun tipus de formació, estan treballant... “per al país”. Quin treball tan reconegut, que al cap de dos anys de ser-hi, deixa de pagar-te.
    Mira que som desagraïts, nosaltres els ciutadans. Si li hauríem de donar les gràcies a aquest “honest” dirigent per estar submergits a la crisi econòmica. Ja ho sabeu, a treballar pel país! Si sabeu quin...

  • Avui tot just fa una setmana, els aficionats del Reial Madrid –que tenen vertigen al veure’s un punt per sobre del Barça a la Lliga– van celebrar un gol blaugrana! Sí, sí, és cert. Quan es fregaven les mans perquè el Panathinaikos s’avançava en el marcador, no els va donar temps de seure que Messi ja havia fet l’empat. Quina explicació devien donar després?

  • Eduardo Inda, director del diari Marca, és tot un exemple de professionalitat i rigor periodístic. No ho diem per allò de “por lo civil o por lo criminal”. En la seva editorial diària, la setmana passada Inda avisava Xabi Alonso que en el partit de dimecres contra l’Ajax es veuria les cares amb De Jong, aquell jugador, ¿o hauríem de dir karateka?, que li va donar una patada al pit a la final del Mundial de Sud-Àfrica. El problema és que sí, a l’Ajax hi ha un jugador que es diu De Jong, però de nom Siem (que a més és de color blanc) i el karateka es diu Nigel, és de color negre i juga a Anglaterra (Manchester City). La cosa canvia una mica, no senyor Inda?

  • França segueix fent fora la gent i això acabarà malament. Què passarà el dia que Romania decideixi expulsar els romanesos d’ètnia gitana del seu país? El dia que passi hi haurà corredisses i fliparem!!!

  • De nou parlem de Zapatero. Escolti’n que va dir durant la festa dels socialistes catalans a Gavà: “Frente aquellos que quieren utilizar a Catalunya para sacar rédito en España” (Recordeu la frase de “Apoyaré la reforma del Estatut que apruebe el Parlamento de Catalunya”). Com diria Joan Laporta: “No me gusta nada que los embauquen, que los engañen. No caigan en la trampa”. Nosaltres no hem d’afegir res més, jutgi’n vostès mateixos.

  • I per acabar, recomanem a tots els usuaris habituals de rodalies que s’abstinguin d’agafar els trens cada dos dies. Divendres, avaria per la pluja. Dilluns, una altra avaria per falta de tensió. Dijous toca averia perquè sí!

dimarts, 28 de setembre del 2010

0 'El Festival dels Ocells' (28/09/2010)

Aquesta setmana que acomiada el setembre i que deixa pas a l’octubre se’ns presenten propostes força interessants.

C
ONCERTS:

Podreu gaudir de l’actuació de la cantant escocesa Amy Macdonald el dia 28 a la sala Razzmatazz de Barcelona. A l’endemà, dia 29, teniu vàries opcions. A la sala Apolo tindran lloc diversos concerts. Per una banda, rock amb el grup anglès Fiction Plane i, per l’altra, l’actuació dels grups Mudhoney –catalogada dins el moviment grunge- i The Meanies, una banda australiana de punk-rock. Si no et trobes a la ciutat, també pots assistir, la mateixa nit, al concert a càrrec de Paco Enlaluna al pub La Vaqueria.
El dia 30 segueix amb altres novetats. Entre elles el concert de Shock de Monstruo, un grup que coneix molt bé l’estil funk carioca i que ens apropa els sons de les favelas de Rio de Janeiro. Podreu veure’ls a la plaça Reial. A Tarragona, en canvi, el pub La Vaqueria us proposa una sessió de folk-jazz no menys interessant.
I passem al dia 1. Concert de Mürfila, cantant rock, a la sala Salamandra de Barcelona, i també concert de rock&roll amb Els Surfing Sirles –banda que va actuar a les festes de la Mercè- a la sala El Cau a Tarragona.
Finalment, el dia 2, concert del grup Cohete, amb un so molt propi, a la sala Zero de Tarragona també.

FESTIVALS:
El 2 d’octubre arranca la 42º Edició del Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Aquest festival, que s’allargarà fins al 2 de desembre, oferirà dia rere dia múltiples actuacions d’aquest estil en diversos punts de la ciutat. Visiteu la pàgina www.barcelonajzzfestival.com, hi trobareu l’extensa programació dels propers dos mesos.

EXPOSICIONS:
Doncs aquesta setmana es fan un lloc en la nostra agenda cultural un grapat de noves exposicions.
En primer lloc l’exposició El derecho a la educación, de Kim Manresa. Un recull de 80 fotografies en blanc i negre que reflecteixen les diferents formes de viure l’educació en més de 30 països. Del 22 de setembre al 31 de desembre al Museu Marítim de Barcelona.
També hem de destacar Pipilotti Rist, una exposició multimèdia que pot resultar molt interessant, la qual s’endinsa en paisatges psíquics i estètics investigant la consciència personal i també col·lectiva. Podeu veure-la a la Fundació Joan Miró fins al 31 d’octubre.
I a la sala d’exposicions Caixa Tarragona es troba actualment una col·lecció d’un centenar de peces de l’antic Egipte, relacionades amb l’afany dels egipcis per superar les barreres de la mort. Ja ho sabeu, Egipte. El pas a l’eternitat.

TEATRE:
I pel que fa al teatre, aquests dies es presenten noves funcions per satisfer els gustos més variats.
El Gran Teatre del Liceu presenta Carmen, la coneguda història d’enfrontaments entre una gitana amb un fort sentit de la llibertat i un soldat amb una mentalitat masculina molt marcada. Fa la pinta d’acabar en tragèdia. Podeu veure-la fins al juliol de l’any vinent.
Crida força l’atenció El mètode Gronholm, una aposta totalment diferent. Quatre candidats que aspiren a una feina amb un sou elevat. Fins aquí tot normal. Ara bé, el que no sabeu és que per aconseguir guanyar hauran de renunciar als seus valors i principis ètics. Fins on estaran disposats a arribar? Fins el 20 d’octubre al Teatre Poliorama.
I si el que voleu és riure una mica, podeu anar a veure Petita feina per a pallasso vell, una obra que explica la història de tres pallassos vells que es retroben en una audició. Ja són vells, estan passats de moda, i probablement aquesta sigui la seva darrera oportunitat. Segur que en Nicollo, en Filippo i en Peppino, els seus protagonistes, et faran passar una bona estona. Al Teatre Capitol fins el 17 d’octubre.

dilluns, 27 de setembre del 2010

0 Què ens trobarem en el programa d'aquest dimarts 28?

Avanç del programa: dimarts 28/09/2010

El millor del pop amb pinzellades de rock alternatiu es el que presenten la banda catalana Vuit. Uns temes càlids i dolços però alhora compromesos que ens descobreixen en el seu disc debut Un dia qualsevol. D'això i de molt més, en parlem amb ells, a l'entrevista.
A la tertúlia, el nostre espai dedicat a l'expressió, posarem les cartes sobre la taula en temàtiques com la Vaga General, el polèmic debat dels correbous i el nou comunicat d'ETA. També dedicarem una estona a parlar de Bolonya i el efectes de la seva aplicació.

Les noves seccions de la temporada tindran el seu lloc: Laura Pitart ens presenta “En el Punt de Mira”, una altra lectura de les noticies de la setmana. A la secció “Homo Economicus” Lluís Capdevila, llicenciant en ADE per ESADE, ens descobrirà els millors trucs per moure'ns amb més facilitat pel món. Mantenint alguns espais, recuperarem la secció “La Teva Aventura” un èxit en la passada edició. Amb ella ens endinsarem pels racons de tot el món, avui les terres celtes d'Escòcia. I cap al final del programa la Davínia Ventura ens acostarà “El Festival dels Ocells”, cita obligatòria per a tots aquells que volen estar al corrent de la cultura viva, dels espectacles i concerts més importants del nostre territori. La novetat d'avui ve de les mans de Raquel Vélez, “Europa en Juego”, un espai dedicat al futbol.
Un punt de vista jove, fresc i dinàmic, però no per això, menys rigorós, a La Veu de l'Actualitat d’aquesta setmana.