dimarts, 15 de març del 2011

0 Editorial 15-03-2011

Setmana passada per aigua practicament a tota Catalunya, pluges un cop més necessàries tant per la temporada d’esquí com per les previsions que auguraven uns escassos percentatges a les preses catalanes durant els propers mesos de primavera i estiu.

Però aquesta setmana posem tota la nostra atenció a l’altre punta del món. La tragèdia del terratrèmol i el tsunami del japó cada dia agafa una dimensió més gran. Cada cop són més els morts, desapareguts i les tragèdies de milers i milions de families. Rius de fang, coches, cases i ponts com si fossin de paper navegant a la velocitat de la corrent.

Una tragèdia que es pot magnificar encara més després de la darrera explosió al 3r reactor de la central nuclear. Una explosió controlada com les anteriors, però que podria haver tingut fugues radioactives, i que es podria elevar el desastre pràcticament al de txernòbil.

0 Resum de continguts


No ens allunyarem del problema nuclear a la tertúlia d’avui, a més dels nous plans de TMB per implanar una nova línia d’autobusos ràpids a la ciutat de BArcelona, i dels plans de la L9 i del seu futur a curt plaç.

A l’espai de l'entrevista, repassarem l’entrevista amb Carla Gaya, actriu i cantant de musicals.

I com no, les nostres habituals seccions tornen amb la força de sempre: la d’Europa en Joc de la mà de la Laura Pitart a punt de acabar la tanda de vuitens i la Veu Digital amb connexió amb un servidor.

0 Editorial 08-03-2011

Avui fa tot just un any que Catalunya s’aixecava tota enblanquinada, i ningú es podia arribar a imaginar la magnitud i les dificultats que produiria una nevada tan generalitzada i extensa per tot el país.
Va ser un dia caòtic per molta gent que van haver de fer nit a la carretera, moltes comarques Gironines amb molts problemes de subministrament elèctric i que a hores d’ara encara hi ha un 10% dels afectats que no han obtingut la compensació econòmica pels perjudicis provocats. I s’ajunta amb un anunci que ha fet avui mateix l’empresa FECSA-ENDESA que reconeix que tot i estar millor les instalacions, si tornés ha haver-hi aquella nevada, tornaríen a haver problemes de subministrament.
I tot això es va ajuntar amb unes autoritats que els seus màxims responsables no els hi vam poder veure el pèl i que tan sols van enviar missatges puntuals a la població. Un desastre organitzatiu pèssim que esperem que hagin après dels errors.

I aquesta setmana coincidint amb el dia Internacional de la Dona els polítics com sempre han aprofitat per fer un missatge institucional i mostrar el seu rebuig a qualsevol moviment o comportament masclista, i per suposat per posicionar-se totalment en contra del maltractament de gènere.