dimecres, 15 de desembre del 2010

1 La Veu al Teatre 14-12-2010


Avui en primer lloc a les recomanacions tenim Gerónimo Stilton, el musical dirigit per l’Àngel Yacer. El protagonista d’aquest musical és un ratolí que és director de l’Eco del rosegador, el diari més famós de Ratalona.

Gràcies a ell descobrirem un món fantàstic on els somnis, la màgia, la música i la imaginació són el dil conductor d’aquesta fascinant història. Si hi aneu, podreu volar damunt d’en Dragan, el drac daurat de l’arc de Sant Martí, descobrireu quina és la regla d’or de les fades, la força de la companya, les males intencions de la bruixa Stria i fins i tot la pudor que fan els trols! Tot aixó amb una finalitat: salvar la Flordiana, la reina de les dades.

Jerónimo Stilton és una porta oberta al món de la fantasia, on no hi ha una edad límit per creuar-la.

Així que ja ho saps, si vols endinsar-te en aquest món de fantasia, no ho dubtis, acosta’t al teatre Condal!


En segona posició una comèdia per no parar de riure en les 2 hores que dura la funció. Es tracta d’una obra que mostra els malentesos davant i darrere l’escenari en una doble ficció que narra com una colla de pèssims actors intenta muntar una obra teatral.
A un ritme trepidant, els actors corren amunt i avall els 10 esglaons, surten i entren per vuit portes i s’emboliquen en cables telefòniques, caixes… El mateix director, Alexander Herold, assegura que ‘és tot tan mil·limètric que si t’equivoques en l’ús d’algun dels objectes la funció se’n pot anar a norris’.
Si vols veure la típica ‘rossa tonta’ cridant ‘chupi’ per tot l’escenari, el guapo de torn, l’alcohòlic, la mestressa de casa i el matrimoni de classe alta, tot amenit amb una trama trepidant i caòtica i una bona dosi d’humor, no deixis d’anar al teatre Borràs.

I en tercer i últim lloc tenim una obra de teatre que està generant molts comentaris i generalment positius. Estem parlant de l’última funció de Joel Joan, Pluja constant.
Aquesta obra reconstrueix els últims dies d’una amistat indestructible. Aquesta tragedia dirigida per Pau Miró explica la història de dos perdedors convertits, per l’afecte generat pel fracàs, en protagonistes.
Joey i Denny, aquests dos policies de Chicago, parlen directament al públic o es dirigiesen l’un a l’altre. Expliquen la seva història que, de tant en tant, no és exactament la mateixa història. De vegades testifiquen davant d’una junta de revisió d’afers interns. De vegades rivalitzen l’un amb l’altre per imposar la seva versió dels fets.
Sens duote una funció on destaquen tant el paper dels protagonistes, com la escenografia, on hi ha, com el mateix nom indica, pluja constant. No te la perdis. Pots anar a veure-la a la sala Villarroel fins el 9 de gener.

I fins aquí les recomanacions teatrals d’aquesta setmana. Avui us deixo un regalet, una frase de Charles Chaplin: La vida es una obra de teatro que no permite ensayos... Por eso, canta, ríe, baila, llora y vive intensamente cada momento de tu vida... Antes que el telón baje y la obra termine sin aplausos.

0 La Veu Digital - Continguts

La applemania ens envolta, preparats per seguir-la?
Wikileaks no és un cas fàcil, avui parlarem dels controladors del material d’internet, de hackers, crackers i d’alguna altra filtració sonada.

El VGA, Els video game awards, els Oscar dels videojocs, es van entregar aquest cap de setmana a.
Com hem dit, el joc de l’any, l’Oscar a la millor obra ha sigut per Red Dead Redemption, un sandbox, al estil dels rand Theft Auto, amb un ambient de western.; que a més ha sigut la guanyador a nivell general de la nit amb 3 guardons el de millor joc, millor banda sonora i efectes de so i millor cançó original.
La millor companyia, l’equivalent a un oscar per a la millor productora ha estat Bioware per obres com Mass Effect.

De la mateixa manera trobem categories com millor protagonista d’un videojoc, per a categoria d’homes i dones, millor joc per a cada plataforma, o de contingut descarregable, i també clàssics com els de millor banda sonora, efectes sonors i cançó original, o de gràfics(similar al de fotografia a nivell d’Òscar). Fins i tot hi ha la categoria de millor adapatació d’un videojoc (ja sigui de llibre o de película) la qual ha guanyat Scott Pilgrim contra el mundo, adaptació de la película homonima i de la serie de televisio i dels comics.

Els reconeixements van més enllà i tamb´ñe es premia als actors que doblen els personatges dels jocs, entre els que cal destacar que en l’apartat d’actuació masculina, Gary Oldman o Daniel Craig optaven al premi per la seva actuació als jocs de James Bond i de Call of Duty, i en interpretació femenina Judi Dench, coneguda pel seu paper d’M a James Bond tambñe optà a un guardó.

0 'En el Punt de Mira' (14/12/2010)

1. El millor que els podria passar als controladors aèris és que Zapatero els prometi recolzar la seva reforma.

2. Presumpte cas de dopatge a l’esport espanyol. Marta Domínguez va ser detinguda dijous passat. Ens preguntem, com s’ho ha fet la policia per atrapar una atleta?

3. Seguint amb la fondista espanyola. Segur que us sonarà la imatge que va sortir publicada a molts mitjans el dia després de la detenció. A la fotografia de la que parlem, Marta Domínguez celebrava la plata aconseguida a Montjuic el passat mes de juliol amb una bandera espanyola i un toro al mig. Enlloc d’un toro, no hauria de sortir un camell? L’atleta, juntament amb l’especialista en medicina esportiva, Eufemiano Fuentes, estudien posar-se a treballar a l’Schlecker, una drogaria.

4. El Barça ha signat un acord de patrocini amb Qatar Foundation. Tenim certs dubtes que es tracti d’una ONG com algú ens ha volgut vendre. Primer, per què pertany a Her Highness Sheikha Mozah Bint Nasser Al-Missned-> la dona de l’Emir de Qatar. I segon per què no creiem que una fundació es pugui permetre el luxe de “llançar” 30 milions d’euros d’aquesta manera podent aprofitar-los per altres activitats. Tot i això, no volem sentir, com deien algunes pancartes de protesta vistes al Camp Nou, “Rosell, no aQATARem la teva decisió”. No queda més remei...

0 Continguts Programa 14-12-2010


L’estudiant de Periodisme i també, cocreador de la pàgina web www.masliga.com, ens visita aquesta setmana a l’entrevista. Joan Barriach ens explicarà en què consisteix aquest suport digital i quina és la seva funció exacta en aquesta pàgina web. Com es sent un rodamón? Quina és la imatge i reacció de les persones quan el veuen pel carrer? L’Àlex Plaza i el Marc Just ens detallaran l’experiència i el treball que han realitzat, fent-se passar per un rodamón. A on? Als carrers principals de Barcelona.

I a la tertúlia parlarem del futur govern de la Generalitat sense Madí i Duran i Lleida, de la publicitat de Qatar Foundation a la samarreta del FCBarcelona i també, del cop dur a l’esport espanyol a causa del dopatge. Oriol Guinovart, Marc Just i Àlex Plaza s’endinsen en aquestes tres principals temàtiques.

I per acabar, les seccions La Veu del Teatre, En el Punt de Mira i la Veu Digital.