dimecres, 2 de febrer del 2011

0 Editorial 01-02-2011

Enmig de fortes tensions internacionals a Tuníssia, Egipte i properament a Argelia, la Unió Europea no té un posicionament clar enfront aquests conflictes. Estats Units sembla que insinúa moviments i declaracions, però la gran Europa no diu ni “mu”.

I a casa nostra hem de continuar parlant sobre reformes i més reformes. Finalment la setmana passada es va arribar a l’acord entre Govern Sindicats i Patronal per tirar endavant el pacte Social juntament amb la jubilació als 67 anys.

I una altra reforma que el govern va prometre que es realitzaria abans d’acabar el mes de Gener era la reforma dels controladors aeris, però com era previsible, AENA i els controladors no han arribat a un acord i es sotmetran a un arbitratge que abans del mes de Març haurà de proposar a les dues parts la reforma, i aquestes l’hauran de ratificar.

I en clau catalana després de que Artur Mas visités al Rey d’Espanya per explicar-li que quan i com pensa presentar el pacte fiscal, el Rey va indicar que el corredor del Mediterrani es una prioritat que hauria d’haver arribat fa anys, i lamenta la sentència del Tribunal Constitucional en contra de l’Estatut de Catalunya. Després d’aquesta visita, Pujol és rectificat pel seu company i portaveu del Govern del govern Francesc Homs després de dir que Mas havia de viatjar en classe turista perquè gairebé no es poden pagar ni les nòmines. Jordi Pujol que va dir fa uns dies que la independència cada cop està més aprop tot i que és molt difícil.

Tot plegat sembla una mica massa teatre, estem malament però volen dir que estem tant malament?!? Beques menjador que no es paguen des del mes d’Octubre, necessitat d’emissió de més deute... Veritablement tot un gran i complicat trencaclosques que haurà de superar l’actual president Artur Mas amb l’ajuda del conseller d’Economia Andreu Mas-Colell.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada