dimecres, 10 de novembre del 2010

0 La Veu al Teatre: Propostes 2a setmaa de Novembre.

Arriba aquesta nova secció per fer les recomanacions teatrals de la setmana. Esteu pensant en anar el teatre i no sabeu què veure? Aquí us donem algunes propostes.

En primer lloc, una tragicomedia que té més de comèdia que d’una altra cosa. Es tracta de ‘La majoria de suïcidis són en diumenge’, dirigida per Jordi Vilà i Zapata i protagonitzada per Mercè Martinez i Borja Tous.

La Klara i en Nikodem són una parella d’executius de trenta anys que tenen moltes coses en comú: són addictes al treball, són cosmopolites, i viuen a un ritme frenètic. El problema és que fa mig any que viuen junts i pràcticament no es coneixen perquè amb el ritme de vida que porten no han tingut temps d’explicar-se res. La història transcorre en el seu pis en un matí de diumenge, de fet és el primer dia que tenen lliure d’ençà que es van conèixer. I amb tant de temps lliure per parlar i explicar-se coses de seguida s’adonen que realment no es coneixen i que la seva relació està basada en un munt de mentides. Aquest diumenge, lluny de ser un diumenge relaxat i tranquil, els farà prendre una decisió crucial en les seves vides. Com acabarà aquesta història? Si ho voleu saber només teniu que acostar-vos a la sala Muntaner i descobrir-ho!


Una segona opció és acostar-se al teatre Lliure de Gràcia, que aquest estiu va tornar a aixecar el teló després de set anys de tancament per obres. Allà trobareu l’última proposta del director Àlex Rigola, “Gata sobre teulada de zinc calenta”, una obra que com “la majoria de suïcidis” parla dels problemes comunicatius que molt sovint hi ha en les relacions de parella i familiars. Tracta de la dificultat de parlar amb les persones que més t’estimes. Gata sobre teulada de zinc calenta, a més, tracta temes com l’homosexualitat, la mort i la complicada relació d’un pare que fa de psicòleg al seu fill per treure-li els fantasmes. La versió de Rigola prescindeix de personatges secundaris) i retalla un bon tros del text original. El director desenvolupa el drama des d’una idea cabdal: la incomunicació en la parella i la família, arrel dels conflictes que s’esdevindran. De fet, aquesta Gata s’aixeca sobre els dos grans diàlegs de l’obra. El primer, de Maggie, una Chantal Aimée esplèndida i tan gata com per despullar-se i intentar, sense èxit, una fel·lació al seu marit per aconseguir, si més no, una mica de passió.


I per últim un clàssic de Jordi Galceran. El quartet format per Jordi Boixaderas, Jordi Díaz, Lluís Soler i Roser Batalla torna al Teatre Poliorama amb la quarta temporada d’’El Mètode Grönholm’.


El guió es conserva. Els quatre són candidats que es troben en la fase final d’unes proves d’una multinacional per triar un alt executiu. La pressió a la que són sotmesos fa que la competència i la ambició estiguin a flor de pell.

El que sí que s’ha fet és modernitzar alguns elements de l’escenografia i incorporar vestuari nou. Aquesta obra s’ha representat en 35 països i ha estat tant gran el seu èxit que properament se’n farà una TVmovie amb els mateixos personatges.

Et perdràs aquesta nova oportunitat de gaudir de l’humor àcid ‘del Mètode’?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada