diumenge, 7 de novembre del 2010

0 La Veu Digital - 4a fase

La 4a Fase: de videojocs.

Les tecno-notícies de la setmana.

- Comencem destacant les dades oferides per Apple, sobre que actualment el 95% de les tablets PC en circulació són els famosos iPads. Clar domini de la poma de Seattle sobre la resta de competidores.
- Per la banda de Microsoft, alguns afortunats assistents al XVI Saló del Manga de Barcelona que s’ha celebrat del 28 d’Octubre a l’1 de Novembre han pogut tastar i comprovar les suposades delícies que oferirà Kinect, el revolucionari aparell que, connectat a la consola Xbox 360, permet jugar a gran quantitat de jocs i navegar pels menús i la seva interfase sense cap tipus de control remot, tan sols amb el moviment del cos que detecta un sensor amb càmera.
L’acollida ha estat, si més no, positiva per part del públic, tot i que els dubtes sobre quina serà l’aplicació final en el camp dels videojocs encara s’ha d’aclarir.

-Y a nivell de gadgets us en presento un de curiós: el keyboard Organizer, o “el Teclat Organitzador” que per començar ja sona a invent d’en Doraemon. Tal com diu, la simplicitat radica en l’element clau d’aquest invent: un teclat que s’obre com si d’una capsa es tractés i permet guardar-hi llapissos i bolígrafs, USB o el que hi pugueu posar.

El Tema:

Els videojocs s’han convertit en un simbol per a totes les noves generacions. Podem gairebé afirmar amb contundència, que qui més qui menys hi ha jugat alguna vegada: alguns som seguidors asidus, i d’altres se n’aparten amb certa indiferència.

El que queda clar, és que tot i els casos aïllats, com l’intent de Veneçuela de prohibir la venda de videojocs, i la constant censura que països com Alemanya, Austràlia o Xina efectuen sobre seu, els videojocs formen part de la nostra vida i ja no es menystenen. No en va, els seus ingressos, superen els que produeix la indústria cinematogràfica aquí a Espanya i en molts països d’arreu del món.

Amb aquest petit apunt, només vull destacar una evidència: que els videojocs són a l'abast de tothom: nens i avis poden jugar en una mateixa partida a tennis o a bitlles amb jocs com Wii Sports o Kinect Sports, i joves i grans poden gaudir de grans obres (a vegades millors que molts llibres o pel·lícules a nivell argumental o estilístic) com Okami, Uncharted o Super Mario Galaxy.

També trobem com els videojocs gaudeixen, en la majoria d'àmbits, un reconeixement evident. Cal fer esment a en Shigeru Miyamoto,creador de Super Mario Bros i The Legend of Zelda (entre moltes altres icones) hat rebut la màxima distinció per a les arts a França (cavaller de l'orde de les Arts i les Lletres), i va ser un nom repetit diverses vegades durant les votacions prèvies al permi Príncep d'Astúries, que finalment no va poder aconseguir. Tota una fita impensable fa tant sols uns anys

La Curiositat:
Aquesta setmana, no volia acabar sense dedicar-li un paràgraf a en Joan Solà, que malauradament, com hem fet esment durant el programa, ha traspassat aquesta setmana. La curiositat tecno-lingüística.
Sabieu que el TERMCAT (centre de terminologia de Catalunya) va proposar i acceptar dues paraules que són molt conegudes per ser els anglicismes "hardware" i "software"? Tot i també anomenar-se maquinari i programari, es va proposar l'ús (poc efectiu) de les paraules "ferralla" i "pensalla", respectivament. Dos mots que, com imaginareu, no han quallat gaire bé dins del nostre vocabulari, però que tot i això, val la pena conèixer.


I la setmana que ve, més notícies, parlarem de la confluència inevitable de les noves tecnologies en els racons més inesperats de les nostres vides i presentarem una figura cabdal en l’evolució de les noves tecnologies.

Però ara ens posem en Stand-By, i tornem la setmana que ve. Ens connectem!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada