dimarts, 28 de setembre del 2010

0 'El Festival dels Ocells' (28/09/2010)

Aquesta setmana que acomiada el setembre i que deixa pas a l’octubre se’ns presenten propostes força interessants.

C
ONCERTS:

Podreu gaudir de l’actuació de la cantant escocesa Amy Macdonald el dia 28 a la sala Razzmatazz de Barcelona. A l’endemà, dia 29, teniu vàries opcions. A la sala Apolo tindran lloc diversos concerts. Per una banda, rock amb el grup anglès Fiction Plane i, per l’altra, l’actuació dels grups Mudhoney –catalogada dins el moviment grunge- i The Meanies, una banda australiana de punk-rock. Si no et trobes a la ciutat, també pots assistir, la mateixa nit, al concert a càrrec de Paco Enlaluna al pub La Vaqueria.
El dia 30 segueix amb altres novetats. Entre elles el concert de Shock de Monstruo, un grup que coneix molt bé l’estil funk carioca i que ens apropa els sons de les favelas de Rio de Janeiro. Podreu veure’ls a la plaça Reial. A Tarragona, en canvi, el pub La Vaqueria us proposa una sessió de folk-jazz no menys interessant.
I passem al dia 1. Concert de Mürfila, cantant rock, a la sala Salamandra de Barcelona, i també concert de rock&roll amb Els Surfing Sirles –banda que va actuar a les festes de la Mercè- a la sala El Cau a Tarragona.
Finalment, el dia 2, concert del grup Cohete, amb un so molt propi, a la sala Zero de Tarragona també.

FESTIVALS:
El 2 d’octubre arranca la 42º Edició del Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Aquest festival, que s’allargarà fins al 2 de desembre, oferirà dia rere dia múltiples actuacions d’aquest estil en diversos punts de la ciutat. Visiteu la pàgina www.barcelonajzzfestival.com, hi trobareu l’extensa programació dels propers dos mesos.

EXPOSICIONS:
Doncs aquesta setmana es fan un lloc en la nostra agenda cultural un grapat de noves exposicions.
En primer lloc l’exposició El derecho a la educación, de Kim Manresa. Un recull de 80 fotografies en blanc i negre que reflecteixen les diferents formes de viure l’educació en més de 30 països. Del 22 de setembre al 31 de desembre al Museu Marítim de Barcelona.
També hem de destacar Pipilotti Rist, una exposició multimèdia que pot resultar molt interessant, la qual s’endinsa en paisatges psíquics i estètics investigant la consciència personal i també col·lectiva. Podeu veure-la a la Fundació Joan Miró fins al 31 d’octubre.
I a la sala d’exposicions Caixa Tarragona es troba actualment una col·lecció d’un centenar de peces de l’antic Egipte, relacionades amb l’afany dels egipcis per superar les barreres de la mort. Ja ho sabeu, Egipte. El pas a l’eternitat.

TEATRE:
I pel que fa al teatre, aquests dies es presenten noves funcions per satisfer els gustos més variats.
El Gran Teatre del Liceu presenta Carmen, la coneguda història d’enfrontaments entre una gitana amb un fort sentit de la llibertat i un soldat amb una mentalitat masculina molt marcada. Fa la pinta d’acabar en tragèdia. Podeu veure-la fins al juliol de l’any vinent.
Crida força l’atenció El mètode Gronholm, una aposta totalment diferent. Quatre candidats que aspiren a una feina amb un sou elevat. Fins aquí tot normal. Ara bé, el que no sabeu és que per aconseguir guanyar hauran de renunciar als seus valors i principis ètics. Fins on estaran disposats a arribar? Fins el 20 d’octubre al Teatre Poliorama.
I si el que voleu és riure una mica, podeu anar a veure Petita feina per a pallasso vell, una obra que explica la història de tres pallassos vells que es retroben en una audició. Ja són vells, estan passats de moda, i probablement aquesta sigui la seva darrera oportunitat. Segur que en Nicollo, en Filippo i en Peppino, els seus protagonistes, et faran passar una bona estona. Al Teatre Capitol fins el 17 d’octubre.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada